Skip to main content

ONZE BIEREN

TX Tropical NEIPA

Speciaal voor iedereen die Tropical heeft moeten missen, heeft Brouwerij TX een tropical NEIPA gebrouwen.
NEIPA staat voor New England Indian Pale Ale. Een door de Amerikanen ontwikkelde type IPA waarbij de nadruk ligt op hopsoorten met intense fruitaroma’s. De TX tropical NEIPA is een verrassend fris biertje met aroma’s van tropisch fruit. (Alc. 6,2% Vol.)

TX Island Pale Ale

TX Island Pale Ale is een traditionele IPA, gebrouwen met Pale Ale mout, Rogge-, Cara- en Viennamout. Tijdens het brouwproces voegen we in 3 stappen speciale Amerikaanse hopsoorten toe. Dit resulteert in fris bitter bier met heerlijke citrusaroma’s en een vleugje mango en meloen. Smaakt het best op 6 tot 7º C. (Alc. 6,2% Vol.)

TX Steambock

TX Steambock is een robuuste, smaakvolle bock met tal van verfijnde aroma’s van geroosterd mout. TX Steambock ontleent haar naam aan de bijzondere wijze van vergisting. Een delicaat proces en wereldwijd het eerste bockbier dat met deze methode wordt gebrouwen. TX Steambock smaakt het best op 8ºC. (Alc. 6,5% Vol.)

TX HopBlond

TX Hopblond is een volmoutig, dubbel gehopt hooggistend speciaalbier van Brouwerij TX. Het bier is gebrouwen van vier moutsoorten en vier hopsoorten en dat proef je. TX Hopblond heeft een robuuste moutige smaak en een specifieke hoppige afdronk. Een bier voor de echte liefhebber. (Alc. 6,7% Vol.)

TX Bright

TX Bright 4,5 % vol.

TX Donkerblond

TX Donkerblond is een donker witbier vol moutige aroma’s met een lichte bitter en een mooie fruitige ondertoon. Soepel, volrond met fijne schuimkraag. 5,5% vol.

TX Barrel Aged Bock

TX Barrel Aged Bock is een strong bock gelagerd op oude vaten waar TX Ocean Aged Gin in heeft gerijpt. De van oorsprong rode Bordeauxwijn vaten zijn met TX Gin de wereld rond gezeild. Bij terugkomst is de Ocean aged Gin gebotteld en zijn de vaten opnieuw gevuld met TX Steambock. Deze bijzondere combinatie heeft geleid tot een zeer exclusief en uitmuntend verfijnde gelagerde strong bock. TX Barrel Aged Bock wordt in stenen kruiken gebotteld en heeft een percentage van 11,2% alc. vol

TX Caribbean

Imperial Stout

Nu verkrijgbaar: 2022 Guadalupe edition. TX Caribbean Imperial Stout is een op traditionele wijze gebrouwen Russian Imperial Stout die vervolgens 6 maanden is gerijpt op vaten waar 12 jaar lang Caraïbische rum in heeft gelegen. Door het gebruik bijzondere moutsoorten heeft dit vatgerijpte bier een volle smaak met tonen van rozijnen en laurier. Drink deze Caribbean Imperial Stout in een origineel TX aged glas. 10,5% alc. vol.

TX Tripel Brut

TX Tripel Brut is gebrouwen volgens oud Vlaams recept en daarna 8 maanden gerijpt op witte wijnvaten uit de Franse streek Jurançon. De wijnvaten bevatte 5 to 8 jaar oude wijn van de Petit en de Gros Manseng-druif. Door de rijping en de lichte nagisting heeft de TX Tripel Brut een complex kruidig bouquet ontwikkeld met tonen van perzik en abrikoos. 11,5% alc.vol.

Tijdelijk uitverkocht

TX Tequila

Mexican Blond

TX Tequila Mexican Blond is extra strong Mexican style bier van lage gisting dat 12 maanden heeft gerijpt op Tequila vaten uit de regio Jalisco. Een zeer bijzonder barrel aged bier met de exclusieve smaak van de agave. Alleen op Texel verkrijgbaar en via deze webshop. Gebotteld voor de echte liefhebber in een beperkte oplage. 10,5% alc. vol.

Tijdelijk uitverkocht

TX Tawny Porter

TX Tawny Porter is een vatgerijpte red porter. Dit type bier is een milde variant porter, gebrouwen met licht gebrande moutsoorten. Daarna is het bier gerijpt op oude portvaten, waardoor de TX Tawny Porter een bijzondere smaakcombinatie is geworden van mout en hopbitterheid met lichte tonen van eikenhout, chocolade en port. 10,2% alc. vol.

Tijdelijk uitverkocht

TX Bourbon Dubbel

TX Bourbon dubbel is een licht zoet abdijbier dat 12 maanden is gelagerd op Jim Beam bourbon vaten. 10,5% vol. alc.

Tijdelijk uitverkocht

TX PX Blond

TX PX Blond is een bier van hoge gisting met fruitige tonen en een licht ‘hoppig’ karakter, dat is gelagerd op Pedro Ximenez Brandy vaten. Als resultaat een verfrissend Barrel Aged bier met tonen van gedroogd fruit en gekarameliseerd eikenhout. (alc. 9,8% vol.)